Онлайн курсове по скулптура - Даскал.eu

Скулптура

Скулптура

Скулптурата както всеки друг вид изобразително изкуство е не само творчески процес но и метод за разтоварване. В този курс всеки от вас ще има възможност да се запознае по-подробно и да навлезе по на дълбоко в света на пластичното изграждане. Ще научите освен как да реализирате идеите си в материал така и как да подсилите и развиете собственото си въображение.
Основните теми на обучителния модул са:

Идеята: Тук ще разгледаме най-важния и основен момент при създаването на художествено произведение. Ще се научим да генерираме множество варианти. От къде и как да черпим вдъхновение и как да преценим кога идеята ни е готова за реализация.

Подготовка за моделиране: Ще се запознаем с основните материали и инструменти за изграждането на една пластика. Ще започнем с първите етапи при моделирането.

Изграждане на обща форма и детайл: Тук ще навлезем по-подробно в запознаването с анатомията на човека и различните видове животни (подходящи за дадения проект). Ще подготвим необходимата поза на фигурата. И като финал ще се научим как се правят и най-фините детайли.

Калъпи и отливане: В този модул ще научим техниките за създаване на силиконов калъп. Подготовката на самата фигура за отливане. Ще се запознаем с различните материали за леене от гипс до смоли и полимери. И разбира се добавянето на цвят върху финалния продукт (при необходимост от поставената задача).

Даскали