Онлайн курсове, частни интерактивни уроци и корпоративни обучения от Даскал.eu

Условия за изпълнение на изискванията на GDPR

Даскал България АД се явява администратор и обработващ лични данни, предоставяйки услугите си на учители и ученици. Запознайте се с условията ни и молим да се съгласите с тях, за да продължим да работим заедно.

1. Kои данни събираме

С оглед спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679, влизащ в сила от 25.05.2018г. предоставяме списък на личните данни, които са ни нужни, за да удовлетворим нормативните изисквания, посочени в общите условия по-горе. Личните данни, с които работим са:

  • Име и фамилия - името и фамилията се изискват за минималното ни знание кой си ти
  • Имейл - твоят имейл се ползва и като идентификатор за вход в твоя профил (заедно с паролата).
  • Криптирана парола – при регистрация въвеждаш своя парола, с което можеш впоследствие да влезеш в своя профил. Така ти даваме възможност, да коригираш събираните от нас лични данни и да ти дадем възможност по всяко време да оттеглиш своето съгласие да обработваме твоите данни. Благодарение на паролата, имаш достъп и до своите ресурси
  • Телефон – ако си учител, телефонът ти ни трябва, за да можем по-лесно да се свържем в случай на въпроси свързани с помощ по работата на системата, особености по плащанията, както и други въпроси, свързани с работата на платформата. Ако не си учител, телефонът ти е нужен, когато се свързваш с учител за по-лесна комуникация по организационни въпроси. Телефонът ни трябва и на нас – администраторите, за да се свържем в случай на особености по работата с платформата
  • Информация дали имаш 14 години – според новите правила, ако нямаш 14 години трябва да получим разрешение да обработваме личните ти данни от твой родител/настойник. За да опростим процеса, разчитаме, че твой родител/настойник ще направи профил, от който достъпваш нашите услуги
  • Информация за твоята банкова сметка - IBAN. Ако си учител и желаеш превод по банкова сметка, все пак трябва да знаем накъде да пратим паричките
  • Информация за теб и снимка – ако си учител и искаш да се представиш пред потенциални твои ученици – ще ти дадем възможност да въведеш описание, да качиш и снимка. Не забравяй, че винаги можеш да ги промениш и премахнеш.
  • ЕГН - в случай, че при плащане за нашите услуги, желаеш да ти издадем фактура на физическо лице се нуждаем и от твоето ЕГН. Това е изискване на българското законодателство. ЕГН няма да намериш в своя профил, тъй като то се пази в счетоводните ни документи
  • Фейсбук идентификатор – ако се регистрираш през фейсбук, ще назначим уникален идентификатор, даден ни от Фейсбук. Когато отново се върнеш на сайта, благодарение на него, ще знаем, че си ти
  • Запис на видео уроци – ако желаеш да гледаш впоследствие урок с твой учител, ние се грижим да го запазим и да ти го предоставим. Видео съдържанието не се обработва автоматично по никакъв начин

2. Основание за обработка на личните ти данни

Приемането на условията от твоя страна е съгласие да обработваме твоите лични данни по силата на чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR между Даскал България АД и теб.

3. Срок на съхранение на личните данни

Твоите данни се пазят до 1 година след оттеглянето на твоето съгласие или деактивирането на твоя профил, което се равнява на оттегляне на съгласие. При оттегляне и/или деактивиране на твоя профил, данните се криптират и архивират на сигурно място, за да се защитим в случай на възникване на конфликт.

4. Право на достъп

Влез в своя профил с имейл и парола, откъдето ще видиш личните данни, които пазим за теб.

5. Право на коригиране или попълване

През своя профил с имейл и парола, имаш възможност да редактираш и допълниш своите данни.

6. Право на ограничаване

Ако смяташ, че данните ти са неточни, използваме ги неправомерно или не използваш услугите ни, но желаеш да запазим твоите данни, за да защитим твои интереси, имаш право да поискаш ограничаване на обработването на твоите лични данни. Тогава ние няма да ги трием, но няма и да ги обработваме. В този случай – кажи ни на dpo@daskal.eu.

7. Право на преносимост

Ако желаеш, можем да ти дадем цялата твоя информация в структуриран вид, годен за автоматично прехвърляне при друг администратор на лични данни. Пиши ни на имейла на нашето лице, грижещо се за личните ти данни – dpo@daskal.eu

8. Право на получаване на информация

При всякакви въпроси, свързани с личните ти данни – пиши ни на dpo@daskal.eu

9. Право на възражение

Имаш право да възразиш срещу това да обработваме личните данни. Можеш да го направиш по имейл като пишеш на dpo@daskal.eu. Ако, обаче, обратботката е нужна за гарантиране на твои интереси или законът го изисква, за да предлагаме нашите услуги, възражението ти ще е неприемливо. Все пак, имаш пълната свобода да поискаш спиране на директния маркетинг. Не забравяй, че в своя профил има възможност за това.

10. Други разпоредби

В случай на нарушаване на правата ти, свързани с личните ти данни, имаш право да подадеш жалба до Комисията за защита на личните данни. За повече инфо – тук (www.cpdp.bg)

11. Достъп до данните

Данните се пазят на сървър, собственост на Microsoft Azure във Франкфурт. За защита на данните се прилагат последните най-актуални практики за сигурност на информацията. Достъп до тези данни имаме само ние – Даскал България АД и техническия ни партньор Инфино ООД, които имат дялово участие в дружоството. Явяваме се администратор и обработващ данните и не ги предоставяме на трети страни, с изключение на случаи, в които сме задължени от закона или при разглеждане на инциденти.

12. Бисквитки

Както знаеш, интернет работи благодарение на т.нар. бисквитки. Да приемем, че са два вида – безобидни, които ползваме, за да накараме сайта ни да работи (да не искаме да пишеш всеки път името си и паролата, когато достъпваш ресурс в своя профил, напр.) и такива за прецизно таргетиране (благодарение на които, посещавайки различни сайтове, рекламите, които виждаш са съобразени с твои предпочитания). Има и трети вид – за статистика за използването на сайта ни. Към този момент използваме и трите вида. Работим с Google adwords и Google analytics. Не забравяй, че имаме бутон за вход и споделяне с Facebook, както и бутон за споделяне в Twitter. Това значи, че те също слагат кукита в твоя браузър, когато посетиш нашия сайт.

13. Имейл кореспонденция

За коректната работа на сайта се налага да ти пращаме имейли – те са напр. напомняне за предстоящ урок, имейл с линк за възстановяване на парола. С тези имейли НЕ пращаме непожелани рекламни съобщения. При промяна на тези условия също можем да те известим по имейл.